PROGRAM 2017

Conveniums program 2017

EXISTENS ÖSTERLEN

Tema: ”Mod och Medmänsklighet”

Kiviks kapell, 25-27 augusti 2017

Se filmer från festivalen här >>

Se foto från festivalen här >>

Tack för en fantastisk första Existensfestival i Kiviks kapell! Vi är omtumlade, berörda och glada över responsen från er alla och allt vi själva fått vara med om. I en utvärdering där festivaldeltagarna fick skatta hur nöjda de var med festivalen som helhet (på en skala mellan 0 och 10) blev medelvärdet 9.5 vilket vi är mycket stolta över!

Tack till Per Frostenson och Kiviks församling för att ni så generöst upplät kapellet och bidrog till festivalens succé. Tack Patricia Tudor-Sandahl för att du visade på modets många möjligheter.

Tack Pernilla August och Göran Söllscher för dikt och musik i världsklass, Dan Stiwne för att din kunskap om de existentiella bråddjupen, Eric Schüldt för att fick oss att känna oss mindre ensamma och visade på musikens möjligheter, Christina Wallstedt för din stämningsfulla tolkning av Arvo Pärt och Philip Glass.

Tack Stefan Einhorn för dina tankar om visdom, Göran Rosenberg för att du hjälpte oss tro på hopp och tillit, Wejdan Derky för att du genom ditt måleri fick oss att förstå krigets smärta, Anders Kompass för att du lyfte vikten av civilcourage.

Tack Johanna Gustafsson Lundberg, Navid Modiri och Elisabeth Hjorth för ni fick oss att tänka till kring hur vi samtalar bortom ”vi och dom”.

Tack Marianne Goldman, Håkan Mattson, Christer Sandahl, Tulsa Jansson, Sven Heijbel, Anita Goldman och Göran Gyllenswärd för era fint genomförda workshops. Tack Malou von Sivers och Cecilia Bodström för era skarpa frågor.

Tack Tangokompaniet för er sinnliga tango.

Tack Julia Werup för din fina dikt om sorgen och Moa Leonhardt för din berörande musik.

Och sist men inte minst ett stort tack till alla er som deltog och medskapade till att denna fetival blev möjlig; åhörare, voluntärerna i ungdomsgruppen och festivalgruppen, fotograf Hans Jonsson, Ola Glans för ljudet, Christian Brangenfeldt med Skepparps vinbar, Daniel Quarteys foodtruck, Fri kommunikation, Mathias Archenholtz, och sist men inte minst, alla sponsorer.

Med värme
Cilla Ungerth Jolis och Elisabeth Wickström
Convenium Österlen